Смартфоните и таблетите са основната причина за невероятния ръст в трафика на мобилен интернет, който се наблюдава през последните няколко години. Новите статистически данни на пазарните наблюдатели предвиждат, че тази тенденция ще се запази в следващите няколко години. Според прогнози на Digi-Capital приходите от мобилен интернет ще отчетат ръст от почти 300% до 2018г., предаде TechCrunch.

 

Припомняме ви, че през изминалата година печалбата в този пазарен сегмент достигна нива от приблизително $300 млрд. Aнализаторите очакват тази стойност да се увеличи осезаемо и само след три години да е приблизително $850 млрд., което е доста впечатляващ ръст. По този начин приходите от мобилен интернет ще надхвърлят пазарната капитализация на една от богатите технологични компании, а именно Apple.

 

Потребителите в САЩ и Китай ще продължат да генерират най-много приходи от мобилна реклама в следващите три години. Не е изненадващо, че Великобритания, Германия и Франция са европейските държави, които в най-голяма степен ще допринесат за развитието на тази тенденция. Мобилните приложения също така ще се превърнат в бизнес за $75 млрд. през 2018г., като три четвърти от тях ще са дeло на игрите.