Собствениците на таблетите iPad в продължение на много месеци очакваха официалната премиера на Microsoft Office пакета за устройствата им. Софтуерният гигант най-накрая го предостави за изтегляне в App Store, което се случи на 27 март и сега разбираме повече детайли за популярността му. От компанията официално потвърдиха, че досега Office for iPad е бил инсталиран от над 12 млн. потребители, което е доста впечатляващо постижение, информира Mashable.

 

Данните показват по категоричен начин, че този софтуер предизвиква невероятен интерес сред потребителите, които използват таблетите на Apple. Припомняме ви, че само няколко часа след премиерата му Office for iPad оглави класацията за най-популярни приложения в App Store. Oфис пакетът позволява да работим със заглавия като Excel, Word, PowerPoint и OneNote директно от таблетите си.

 

По този начин се оказва, че всеки ден почти 2 млн. потребители го инсталират на своите устройства и това е стойност, с която много малко приложения могат да се похвалят. Трябва да отбележим, че за да можем да редактираме документи в Office for iPad е необходимо да имаме акаунт в услугата Оffice 365. На този етап от Microsoft остават мълчаливи относно това колко от потребителите са регистрирали платени акаунти в нея, за да се възползват от пълната функционалност на Office for iPad.