Мicrosoft се очаква да финализират официално сделката за придобиването на мобилния бизнес на Nokia до края на април. Сега в интернет се появиха интересни данни за бъдещите планове на компанията, разкриващи как ще се казва новата и хардуерна двизия. Благодарение на тя разбираме, че името на мобилното подразделение ще бъде Microsoft Mobile Oy, което ще наследи настоящото Nokia Oyj, информира wmpoweruser.

 

Tрябва да отбележим също, че във Финландия думата “Oy“ представлява еквивалента на „Ltd.” или „OOД“. Компанията ще оперира като самостоятелно дъщерно дружество на Microsoft, чиято дейност ще е фокусиранa към разработването на ново поколение мобилни устройства. Софтуерният гигант също така потвърди, че няма намерение да променя настоящите условия и споразумения, които Nokia има със своите доставчици и партньори.

 

Централната квартира на компанията ще продължи да е разположена във Финландия и ще е много интересно да видим как ще изглежда първия продукт на Microsoft след като приключи придобиването. Някои анализатори са на мнение, че скоро можем да станем свидетели на премиерата на нов умен часовник с логото на Nokia. На този етап, обаче нямаме повече детайли за това устройство, както и за другите джаджи, които ни очакват след като Microsoft купи официално мобилния бизнес на финландския производител.