Microsoft официално потвърдиха, че ще реализират премиерата на нова версия на своя популярен офис пакет за платформата Mac OS X. Любопитното е, че това ще е първата актуализация от три години насам и се очаква тя да е достъпна за потребителите до края на календарната година. Софтуерният гигант разкри тези свои планове по време на изложението CeBIT, което в момента се провежда в Хановер, Германия, предаде MacWorld.

 

От Microsoft вече са увеличили и екипа, който работи върху новите Office приложения за десктоп платформата на Apple. Компанията се надява те да са готови още през второто тримесечие на годината, а данните за това бяха потвърдени и от официалния говорител на компанията. На този етап все още не знаем дали Microsoft планират да актуализират сегашните версии на своя популярен офис пакет за платформите Android OS и iOS.

 

Идеята на компанията е да привлече повече внимание сред бизнес потребителите, които работят с устройства, поддържащи Mac OS X. Софтуерният гигант също така не планира да променя сегашните такси за абонамент към популярните си приложения. По този начин само след няколко месеца ще станем свидетели на първата голяма актуализация на Microsoft Office от три години насам.