Подреждали ли сте пасианси в Windows по време на работа? Мислите ли, че сте добри? Е, скоро ще можете да го докажете на целия свят. По случай 25-годишнината от създаването на Solitaire – виртуалния пасианс в Windows – Microsoft стартират световен шампионат с цел да намерят най-добрия играч на пасианси.

 

Шампионатът вече е започнал, но засега право на участие имат само служителите на Microsoft. От 5 юни, обаче, победителите в първоначалното състезание ще могат да се изправят срещу играчи от цял свят в специално създаден шампионат вътре в самата игра. Състезателите ще могат да нареждат пет вида пасианси – класическия „Клондайк”, FreeCell, Spider, TriPeaks и Pyramid. Ще може да се играе както на компютъра, така и на мобилно устройство с Windows. Засега само не е ясно дали ще има награди и какви биха били те.

 

Според Mashable.com, шампионатът е и повод за Microsoft да ни припомнят, че за разлика от Windows 8.1, където ако искахме да редим пасианси, трябваше да си изтеглим играта от Windows Store, в Windows 10 Solitaire отново ще бъде предварително инсталирана в операционната система.