Шест години след дебюта си, Windows 7 вече се готви да посрещне края си. Пред сайта ReadWrite независимият специалист по сигурност Греъм Клули посочи, че Microsoft официално са спрели поддръжката на Windows 7 Service Pack 1. Не се притеснявайте, обаче, удължената поддръжка на системата ще продължи поне още пет години.

 

Ако се чудите какво точно означава „удължена” поддръжка, то Microsoft неколкократно са обяснявали, че става въпрос за осигуряване на жизненоважни ъпдейти на сигурността. Тоест, потребителите на Windows 7 вече могат да спрат да очакват безплатна техническа помощ и нови функции осигурявани чрез ъпдейт. Споменатата удължена поддръжка ще изтече на 14 януари 2020 година.

 

Дебютирала на 22 юли 2009 година, Windows 7 замести успешно намразената от всички Vista и в момента се ползва от милиони потребители по света. Microsoft спряха индивидуалните продажби на софтуера през 2013 година, като последните компютри с предварително инсталирана Windows 7 бяха пуснати на пазара миналия октомври.