Дългогодишната история и богати традиции на Mercedes-Benz през годините превърнаха този бранд в синоним за високо качество, елегантен дизайн и бърза скорост на съвременните автомобили. Сега германската компания разкри амбициозните си планове да навлезе в изцяло нова пазарна ниша, където ще се конкурира директно с Tesla. Oказва се, че инженерите на Mercedes-Benz разработват смарт батерия, която да захранва не само нейните електрически модели, но също и домовете ни, предаде SlashGear.

 

Въпросният продукт ще позволи на потребителите да съхраняват соларна енергия, с която да захранват уредите и джаджите си, като той се състои от сменяеми компоненти. Системата на Mercedes-Benz позволява да поставите в нея осем различни модула, като всеки от тях е с мощност от 2.5kWh, което превръща общия капацитет на батерията във впечатляващите 20kWh. Все пак компанията планира да продава и още две конфигурации за домовете ни, които ще ни предложат съответно 7kWh и 10kWh.

 

Германският производител също така вече стартира предварителните поръчки на смарт батерията си и за първи път ще демонстрира нейните възможности на специално събитие в Мюнхен. Трябва да отбележим също, че цената на 7kWh система се очаква да бъде около €2700, докато версията с 10kWh ще се продава за €3100. Ще е интересно да видим дали този интересен продукт ще се превърне в хит сред потребителите и феновете на компанията.