МеdiaTek се радва на голяма популярност в глобалния пазар на смартфони и таблети, благодарение на достъпните си и мощни процесори. Настоящата година се очаква да е още по-успешна за тайванския производител, който планира агресивно да разшири позициите си в индустрията. Ключов фактор за стратегията на компанията ще има бюджетния сегмент и сега в интернет изтекоха интересни детайли за плановете на MediaTek до края на 2015г., съобщава Gsmarena.

 

Taйванският производител възнамерява да стартира производството на мощна архитектура с името MT67XX през последното тримесечие на годината. Въпросният чип е базиран на усъвършенствана 20-нанометрова технология и ще включва поддръжка за бързите Cat.6 LTE мрежи. MediaTek MT67XX е 64-битова архитектура с осем ядра, но на този етап все още не знаем на каква тактова честота ще оперират.

 

Благодарение на този мощен процесор ще станем свидетели на все по-атрактивни и достъпни смартфони на пазара в първите месеци на 2016г. Revo е популярна марка на българския пазар, която не спира да ни изненадва с атрактивни модели като Revo Plus R455 и Revo Joy. Moжем да сме сигурни, че това ще бъде една от първите компании, която ще използва новия 64-битов осемядрен процесор на MediaTek в бъдещите си продукти.