Технологиите за мобилни плащания постепенно се превръщат в неизменна част от смартфоните и таблетите Благодарение на опитите на водещите производители и компании като MasterCard и Visa в момента е по-лесно от всякога да извършваме покупки директно от мобилните си устройства. Инженерите на компанията MasterCard вече работят над интересна нова технология, която ще премахне изцяло необходимостта да използваме пароли за мобилни плащания, информира ZDnet.

 

Идеята е тя подобри сигурността ни като ни предостави два различни начина за удостоверяване на самоличността ни, като първия е с класическия сензор за пръстови отпечатъци. Вторият е по-интересен, тъй като ще е базиран на система за разпознаване на лицата ни, като използват камерата на джаджите ни, за да потвърди самоличността със заснемане на селфи снимка. MasterCard да извършваме кратки движения, като намигване или повдигане на ръката си, за да премахнат възможността друг човек да използва статична снимка и така да се представи за нас.

 

Компанията смята скоро да стартира тестове с тези методи, като в началото те ще са достъпни за 500 от нейните търговски партньори. Ако експериментите са успешни тя ще позволи на всички потребителите да работят и да им покаже, че биометричните данни за бъдещето на мобилните плащания. Идеята да използваме селфита, за да пазаруване онлайн и във физически магазини е доста интересна и можем само да се надяваме, че скоро MasterCard ще ускорят навлизането на тази функция на пазара.

 

Вижте как Curiosity направи най-впечатляващото селфи на Марс