Миниатюрните компютри с големина на стандартно USB флаш устройство, като например Google Chromecast са доста интересни и достъпни джаджи. Благодарение на тях можем изключително лесно и бързо да стриймваме любимото си съдържание от смартфон, компютър или таблет, директно на големия дисплей на своя телевизор. Компактните им размери, обаче са причинaта те да загряват доста бързо, което засега се очертава като най-големият им проблем, коментира SlashGear.

 

Японската компания Mouse Computers намери ефективно решение с премиерата на новия си мини компютър, който се казва m-Stick. Нейните инженери са оборудвали компактната джаджа с вграден вентилатор, който да контролира циркулацията на въздуха и да гарантира оптималната работа. Mouse Computer m-Stick оперира с Windows 8.1 with Bing и има четириядрен Bay Trail процесор на Intel с работна честота от 1.8GHz.

 

Другите характеристики на устройството включват 2GB RAM, вградена памет от 32GB, а също HDMI и USB 2.0 портове, слот за microSD карта и поддръжка за Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11b/g/n. Пълните размери на m-Stick са 4.9х1.5х0.6 инча, което е малко повече от същите стойности на неговите конкуренти, които обаче нямат вентилатор. Компанията планира да стартира продажбите на джаджата до края на месеца, като се очаква цената да бъде от порядъка на €160.