Това на екраните ви е една яка компютърна мишка със страхотен дизайн. Формата й е ергономична, а корпуса футуристичен. Изглежда ви като геймърска мишка, но реално не е.

 

Това е аксесоар предназначен за максимално удобство при работа и забавление. Едно от най-добрите предложения които ни дава в този клас пазара към днешна дата.

 

Уважаеми дами и господа, Digital.bg представя Logitech MX Master.

 

Дизайн

Макар да прилича повече на извънземен космически кораб или самолет, върху визията на Logitech MX Master са работили автомобилни дизайнери. Формата е изработена от парче глина, като постоянно са въвеждани корекции, така че накрая да се получи идеално универсално копиране дланта и пръстите ни. Като тук ще отбележим, че мишката е само за десничари.

 

image_11s_400

 

Всъщност по-запознатите от се сещат, че MX Master визуално не е изцяло нова концепция. Предходният модел Logitech Performance MX има много близък дизайн, който тук е надграден почти до съвършенство. Видео ревю на предшественика също можете да видите в сайта ни. За целта скролнете слайдъра който се намира в дясно от мен и ще го намерите.

 

Размери

С размерите си 85.7мм ширина, на 126 дължина и 48.4мм височина мишката е идеална за употреба от хора с по-голяма ръка. Казвам го от гледната точка на почти двуметров мъж. Целият корпус на MX Master е изграден от пластмаса с няколко вида на обработка.

 

logitech-mx-master-image-03_400

 

Горната част е матирана и сякаш гумирана. Тя абсорбира влагата от дланите ни и увеличава комфорта дори след часове работа. В ляво, където стои палеца ни, повърхността е получила нетипична текстура. Това решение освен красиво е и функционално…целта му е да имаме още по-добър захват.  

 

image_09s_400 

 

Когато обърнем мишката наопаки, забелязваме в долната й част цифрите 1,2,3. Те обозначават различните устройства към които едновременно можете да свържете MX Master. Да кажем, че сте избрали лаптопа си, който е под номер 1. Натискайки този кръгъл бутон ще изберете да активирате мишката към него. Като единственото условие е преди това да сет ги синхронизирали.

 

Функции

Всеки един от 5-те бутона с които мишката разполага е програмируем. За целта използваме специализираният софтуер Logitech OptionsTM който влиза в окомплектовката на Master. За да ви улесним, сме приложили и директен линк за теглене към сайта на производителя.

 

logitech-mx-master-news-2015-750x400_400

 

Осен мултифуункционалният основен скролер, компютърният аксесоар има още един допълнителен в ляво. Там са и два от споменатите бутони, които имат А-симетрична форма.

 

За разликата от повечето мишки, които сме тествали тази има възможност да се свързва не само към настолни компютри и лаптопи. MX Master е идеална и за работа с таблети и SMART телевизори. Връзката помежду им се реализира с Bluetooth или с помощта на Unifying приемник.

 

Технология

Лазерът на MX Master използва технологията Darkfield. За нея сме говорили в ревютата си и преди. Но и тук накратко ще синтезираме едно от големите й преимущества. Тя отчита коректно движенията ни дори и върху прозрачно стъкло и гланцирана повърхност. Това се получава основно заради разположението на LED диода спрямо лупата и сензора.

 

more-mousing-on-more-surfaces_400_02

 

За да може лазерът да отчита и най-малките неравности по повърхността по която се пързаля. Нали знаете на какъв принцип работи мишката – най-общо казано, лазера се ориентира отчитайки неравностите по повърхността по която пързаляме мишката си. С помощта на специализиран бутон над скролера, можем да избираме чувствителността на мишката. Тя е между 400 и 1600 dpi.

 

Батерия 

MX Master е безжична мишка, от което следва, че работи с помощта на самостоятелно захранване. Батерията е вграден Li-Po със заряд от 500 mAh. Те гарантират до 40 дни работа с едно зареждане. Самото то става с помощта microUSB изход в предната част. Кабел с дължина от цели 125см ще намерите кутията на мишката си.

 

mx-master_400

 

Цена

Цената на която Logitech MX Master се предлага в България към днешна дата е 199лв.