Samsung бе първата голяма технологична компания, която представи собствени очила с добавена реалност, които се казват Gear VR. Корейският гигант си партнира с Oculus в разработването им, а сега от Gizmag ни информират, че LG също навлизат в тази пазарна ниша с премиерата на нов продукт с името VR. Устройството първоначално ще е съвместимо единствено със смартфона G3 и засега не знаем дали други модели ще могат да работят с него.

 

Новият аксесоар на компанията е базиран на платформата Google Cardboard и ще позволи на потребителите да се възползват по най-добър начин от възможностите на LG G3. Корейският производител също така потвърди, че VR ще е достъпен безплатно за хората, които си купят смартфона в някои пазари и така ще се опита да привлече вниманието ни към новите очила с добавена реалност. Корпусът им е изграден от пластмаса, като този аксесоар е оборудван и със специален неодимов магнитен пръстен.

 

Благодарение на него той може да се свързва с жироскопа на смартфона G3, за да действа като контролер за работа с VR приложенията на компанията. Все още не разполагаме с детайли за цената на очилата, както и дали те ще се продават отделно на глобалния пазар. Навлизането на LG в тази пазарна ниша ще задълбочи допълнително конкуренцията между компанията и Samsung в технологичната индустрия.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: