Все повече производители проявяват интерес към представянето на собствени лаптопи с платформата Chrome OS. Моделите се продават на пазара на достъпни цени, което също е едно от най-големите им предимства, а сега от LG възприеха изцяло различна стратегия. Корейският гигант официално представи най-новия си продукт, който се казва Chromebase и представлява компютър от типа „всичко в едно“, предаде thenextweb.

 

По този начин той се превръща в първото подобно устройство с Chrome OS и ни показва, че платформата на Google може да намери приложение и в този пазарен сегмент. LG Chromebase е оборудван с 21,5-инчов широкоекранен Full HD дисплей и се захранва от Celeron процесор от Haswell платформата на Intel. Оперативната памет е 2GB и от компанията са включили в него и бърз SSD диск с капацитет от 16GB.

 

В предната част са разположени 5W високоговорители както и 1,3-мегапикселова уеб камера за видео разговори, като LG Chromecast има три USB 2.0, а също USB 3.0, HDMI и Ethernet портове. Можем да очакваме също както при лаптопите с Chrome OS той да предлага и безплатни 100GB в облачната услуга Google Drive и също така ще се продава с допълнителна клавиатура и мишка. Oт LG не са разкрили детайли за цената, на която ще продават атрактивното си устройство, но ще научим повече подробности за премеирата му на CES 2014.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: