LG G Flex е иновативен смартфон, който е първия модел в индустрията оборудван с гъвкавите OLED панели на компанията. Интересният форм фактор на устройството определено е най-забележителната му характеристика, но това може да се каже и за задния му корпус, който има покритие, което може да се самовъзстановява от драскотини. Последните данни в интернет разкриват, че корейския гигант вече работи над нова версия на своя иновативен смартфон, предаде TechRadar.

 

LG вече провеждат тестове с прототип на устройството, който е бил видян лично от израелски журналист в една от фабриките на компанията в Южна Корея. Идеята на компанията е новият модел да представлява компактна версия на G Flex, която ще е достъпна на много по-ниска цена. В момента именно това е най-големия проблем за високите продажби на устройството на пазара, тъй като продължава да е доста скъпо за много потребители.

 

Фактът, че смартфона G Flex Mini ще е с по-малки размери също така е интересно решение, което може да привлече повече хора към него, които смятат 6-инчовите дисплеи за твърде големи. Друга интересна иновация, която компанията ще използва не го е уникалната, гъвкава батерия, която се произвежда от LG Chem дивизията на LG. Ще е интересно да разберем какви други спецификации ще отличават новия смартфон на компанията, чиято премиера ни очаква през следващата година.