Kindle Voyage е името на последния електронен четец на Amazon, който тя представи заедно с новото си поколение таблети. Устройството е седмия пореден представител на тази атрактивна гама и е най-добрия ѝ член, който е създаван от компанията досега. Kindle Voyage се отличава с нов дизайн и усъвършенстван Paperwhite дисплей с плътност на пикселите от 300ppi, съобщава Geeky-Gadgets.

 

От Аmazon разкриха, че модела има най-високата резолюция, контраст и яркост от всички електронни четци Kindle. Самият панел има допълнително покритие, което го предпазва от одраскване, но също така да предотвратява отражения на светлината. Корпусът в задната част е създаден от магнезий, като дебелината на Kindle Voyage е 7,6 милиметра и включва поддръжка за 3G мрежи.

 

PagePress е друга интересна функция на електронния четец, като тя използва сензори около дисплея, за да разбира, когато леко го докоснете, за да прелисти страницата. Adaptive Display Brightness автоматично коригира яркостта му, в зависимост от светлината в помещението, което се намирате. Kindle Voyage вече е достъпен за предварителна поръчка, като официалните му продажби стартират през октомври на цена от €150.