Струвало ли ви се е, че понякога докато сърфирате в Интернет някой ви наблюдава? До преди няколко години това би се сметнало за смешно подозрение от мнозина, но за съжаление в момента това е реална заплаха.

 

Най-лошото е, че не само журналисти, политици и известни личности трябва да се притесняват от това, че някой може да следи действията им в мрежата, но и всички обикновени хора.

 

Причината е, че не само хакерите имат интерес към нашата активност в Интернет, но и много правителствени и неправителствени организации и с това проблема свързан със сигурността ни става още по-голям.

 

Страшното е, че повечето хора не подозират, че те са шпионирани или хакнати, докато не стане твърде късно. Ако се питате кaк да разберете дали сте наблюдавани в Интернет и как може да се предпазите от незаконно подслушване и хакерство, тогава вижте информацията на PC World.

 

Има един идеален инструмент, който може да сканира компютъра ви и ако открие шпионски софтуер да ви уведоми. Анализаторите от медията ни препоръчват програмата Detekt. Ето какво трябва да знаете ако решите да ползвате програмата Detekt на компютъра си.

 

Стъпка 1.

За да изтеглите програмата, отидете на началната страница на Detekt. Превъртете надолу до дъното на страницата и кликнете върху белия бутон "Download Detekt". Бутонът ще се оцвети в синьо, когато мишката е над него.

 

Стъпка 2.

Вие ще бъдете пренасочени към страницата за изтегляне. Кликнете върху горния линк за сваляне с надпис "detekt.exe" под заглавието "Download" и изтеглянето трябва да започне веднага.

 

Стъпка 3.

Когато изтеглянето приключи, отворете и стартирайте инсталационните файлове. Detekt ще препоръча да изключите Ethernet или безжична интернет връзка, докато протича теста. Препоръчително е също така да изключите антивирусната си програма, за да може да изтеглите програмата.

 

Стъпка 4.

След като програмата е инсталирана, ще трябва да я стартирате с помощта на администраторско разрешение. Detekt дава инструкции стъпка по стъпка за това как да стартирате програмата, ако имате нужда от тях кликнете тук.