Добре е да помним, че нищо, което публикуваме във Facebook не е защитено напълно и може да е видимо не само от нас и нашите приятели. Вашият профил може да съдържа снимки и статуси от преди години, за които дори да не си спомняте вече, но които могат да ви навредят по един или друг начин.

 

Може например потенциални работодатели да проверят Facebook профила ви преди да ви поканят на интервю. Освен обаче, че може да сте добавили нещо, което застрашава вашата репутация, може същ о така да сте предоставили на хакерите лесен начин да ви навредят.  

 

Без значение какви са вашите причини да искате да разгледате вашите стари постове във Facebook и изтриете тези които вече не искате, съветите на PC Mag ще са ви от полза. Преди да научите повече за тях разгледайте тези 7 трика за Facebook, които непременно трябва да прилагате и пет начина да спрем рекламите във Facebook.

 

И така как да изтрием старите си постове във Facebook?

 

Регистър на дейността

‘Регистърът на дейността‘ показва всичко, което някога сте правили във Facebook. Опцията, която може да бъде открита като кликнете върху стрелката сочеща надолу в горния десен ъгъл е много удобна, но ако ползвате Facebook в продължение на години ще ви отнеме много време да разгледате всички което сте публикували в профила си.

 

За щастие от Facebook са улеснили нещата. В колоната от лявата страна ще видите огромен списък от филтри. Например, ако искате да видите само  нещата, които сте написали в миналото, изберете ‘Вашите публикации‘. Можете също така да разгледате само вашите ‘Снимки‘, нещата които сте харесали като кликнете върху ‘Харесвания‘ или вашите ‘Коментари‘. Кликнете върху "Още", за да видите повече филтри като "Видео", "Групи", "Игри", "Търсене"  и други.

 

Едно от нещата, които най-вероятно не сте знаели, че Facebook прави е, че услугата следи и записва историята на вашите търсения. Всичко, което някога сте търсили във Facebook е видимо за всеки, който получава достъп до профила ви.

 

За да видите хронологията на търсенето ви, кликнете върху  "Още" под Снимки, Харесвания и Коментари. След това кликнете върху "Търсене" в долната част на списъка. Можете да изтриете отделните записи, като кликнете върху иконата на кръг с наклонена черта в него в горния десен ъгъл и изберете ‘Изтрий‘. Можете също така да кликнете върху "Изчистване на търсенията" в горния десен ъгъл, за да изтриете всичко наведнъж.

 

Разбира се, няма начин да забраните на Facebook да създава история на вашите търсения. Така че, ще трябва от време на време да изтривате тази информация.

 

Ограничете кой може да вижда вашите стари постове

Много е вероятно в миналото да сте избрали грешните настройки за това кой може да вижда вашите постове. Промяната обаче на всеки пост ръчно от "Публично" на "Приятели" може да ви отнеме дни. За щастие, Facebook предлага по-бърз вариант. В горната част на страницата, кликнете върху стрелката сочеща надолу и изберете Настройки. След това кликнете върху линка ‘Поверителност‘ в колоната от лявата страна. Под ‘Кой може да вижда нещата ми?‘ кликнете върху линка ‘Ограничение на стари публикации‘. След това кликнете върху бутона ‘Ограничение на стари публикации’, за да промените настройките за поверителност на всеки пост в профила си на ‘Приятели‘.