Лошата интернет връзка е нещо, за което всеки си мисли, че се случва само на другите, но никога на него. Проблемът е, че това е „бедствие”, което може да ви удари когато най-малко очаквате.

 

В такива случаи някои философски настроени потребители обичат да спекулират със сентенциите и твърдят уверено, че животът е жесток, тъй като отнема най-хубавото точно когато се нуждаем най-много от него.

 

Каквото и да казват обаче, истината е, че рано или късно всеки трябва да се справя с проблема „бавна  интернет връзка“. Драмата е голяма, но това е съвсем обикновен сценарий и никой не бива да се учудва ако му се случи, въпреки че последствията в даден момент може да са тежки.

 

От Make Use Of ни информират, че в каквато и ситуация да се намирате, има начин да си

свършите работата си и дори да ви остане време за малко забавления.

 

1. Проверете за по-бърза връзка около вас

Първото нещо, което трябва да направите когато имате бавна връзка е да потърсите по-добра. И тъй като подобен проблем е от ключово значение за всеки, който е на път е добре да знаете, че в интернет има немалък брой любезни непознати, които качват информация за Wi-Fi хотспот местата за връзка по целия свят. iOS ,потребителите могат да ползват 4sqwifi, докато Android потребителите могат да се обръщат към VenueSpot, за да ги откриватр. Ако ползвате компютър, може просто да отидете на FourSquare.com и да потърсите „Free Wi-Fi”, „Wi-Fi hotspot” или „Wi-Fi”. Разгледайте картата и разберете какво е най-добро за вас. А ако сте в командировка в САЩ, Канада или в някои от големите европейски страни OpenWifiSpots е друг доста голям ресурс, който ще ви бъде от полза.

 

2. Превключете към по-бърз DNS

Domain Name System (DNS) е системата, която превежда домейн имената към IP адреси. Всеки сървър в интернет има уникален IP адрес от вида 123.85.56.221. За да не се налага да помним такива адреси, DNS служи като телефонен указател и превръща домейн имената в IP адреси. Тази задача се изпълнява от DNS сървъри. Вие можете да промените DNS на вашето устройство, така че да имате най-бързата резолюцията за URL-към-IP. Namebench е най-добрият инструмент за това, който работи на Windows, Mac и Linux. Ако сте Windows потребител може да опитате и DNS Jumper за бързо превключване между различни DNS услуги. Този инструмент е по-лесен за използване от Namebench и актуализира най-бързия сървър, в реално време.

 

3. Изключете програмите, които работят във фонов режим

Може много неща да работят във фонов режим, без дори да знаете. За да разберете кои са тези програми може да ползвате NetLimiter за Windows и Little Snitch за Mac OS X. Те ще ви покажат кой софтуер тегли данни от интернет като торент файлове, Twitter приложения или дори Windows ъпдейти.

 

4. Изключете auto-refresh

Важно е също така да проверите вашия уеб браузър за табове, които имат елементи, които автоматично се опресняват, като Facebook или Twitter. В зависимост от вашия браузър, отидете на разширенията и потърсете за „suspend tab”, „stop auto refresh” и „stop auto reload”. Има изобилие от възможности за избор и повечето от тях ще ви свършат работа, така че изберете този с най-добрия рейтинг. Но каквото и да правите, не забравяйте да спрете всеки таб, който е настроен за автоматично обновяване.

 

5. Изключете Google Instant

Google Instant е от огромна помощ, но услугата работи чрез използване на честотната лента, така че когато интернет връзката ви е бавна се налага да я изключите.

 

6. Преминете към HTML View в Gmail

Ако използвате Gmail и страницата се зарежда бавно, има нещо, което може да направите: погледнете в долния десен ъгъл на екрана, където ще видите „Load basic HTML”. Кликнете върху линка и Gmail ще се зареди бързо.

 

7. Активирайте YouTube Feather

Няма видео, което да върви добре при бавна връзка. Но ако ви се налага да изгледате някое трябва първо да активирате YouTube Feather Beta за ускоряване на YouTube. Инструментът спира всички ненужни елементи от сайта и зарежда видеото много по-бързо.

 

8. Включете Opera Off-Road Mode

Opera 15 има една страхотна функция: Opera Off-Road Mode. Ако я включите, браузърът  ще понижи качеството на всяко изображение на всяка уеб страница, която посещавате и тя ще се зарежда много по-бързо. Когато решите, можете да кликнете с десния бутон и да поиска пълна резолюция на изображението.