Почти на всеки Android потребител му се е случвало изведнъж приложението Google Play Store да ‘забие‘. В такива случаи е добре да имате подходящите съвети под ръка, за да продължите с онова, което сте правили.

 

Независимо дали получавате от Google Play Store съобщение за грешка при свалянето на приложения или магазина просто не работи, когато го стартирате, всичко това може да е много обезпокоително и дразнещо.

 

Не се отчайвайте, защото анализаторите от PC Mag има на какво да ни научат, за да го правим всеки път когато Google Play не работи. Не пропускайте да проучите и кои са  най-добрите алтернативи на Google Play, както и статията ‘10 полезни начина да откривате добри приложения’, защото всеки има нужда от това да може да намери подходящото приложение когато има нужда от това.

 

И така, какво да правим ако Google Play не работи.

 

1. Изчистване на кеш паметта

В повечето случаи, просто трябва да изчистите кеш паметта на приложението Google Play. За да направите това просто отворете настройките и намерете секцията ‘Apps’. Изберете ‘All’ и намерете Google Play Store. Натиснете върху него и натиснете върху бутона ‘Empty Cache’. След като направите това, когато отворите Google Play, приложението трябва да работи много по-добре.

 

2. Изтриване на данни

Ако първият съвет не ви помогне, тогава можете да опитате да изтриете данните от Google Play магазина. Това ще ви върне в изходна позиция като се изтрива записаната информация, включително и причината за проблема. За да направите това отворете настройките и намерете секцията ‘Apps’. Изберете ‘All’ и намерете ‘Google Play Store’. Натиснете върху него и натиснете върху бутона ‘Delete Data’.

 

3. Деинсталирайте актуализациите на Google Play

Дори и това може да помогне. Понякога актуализациите на Google Play просто не работят. За да направите това отидете в настройките, потърсете Google Play Store и натиснете бутона, който казва "Uninstall Updates". Това ще ви върне към първоначалната версия на Google Play (тази която първо сте били инсталирали на вашето устройство). Ако искате да търсите по-нова надеждна версия, много надежден източник на Google Play Store APK е  APK Mirror.

 

4. Google Play Services

Ако Google Play все още не работи, изпразването на кеш паметта за Google Play Services може да свърши работа. Отидете на мениджъра на приложенията в настройките, потърсете Google Play Services и натисни бутона ‘Empty Cache’.

 

5. Активирайте Download Manager

Ако сте премахнали Download Manager, Google Play няма да работи повече. За да го върнете отидете в ‘Settings’, след това App Manager (или еквивалент) и отидете до таба ‘All apps’. Намерете ‘Download Manager’ и натиснете бутона за активиране.

 

6. Премахнете профила си в Google и после го възстановете

Върнете се в настройките на телефона си, отидете до ‘Accounts’, изберете Google и след това изберете Google профила който използвате за Google Play. Натиснете бутона с три вертикални точки в горния десен ъгъл и изберете ‘Remove Account’. Потвърдете вашия избор и рестартирайте вашия смартфон. Може да възстановите профила си в Google, като отидете в Settings > Accounts > Add Account > Google.

 

7. Възстановяване на фабричните настройки на вашия смартфон

Ако сте направили всичко което ви посъветвахме до тук, но решение на проблема ви няма, трябва да прибегнете до крайната стъпка и да възстановите фабричните настройки на телефона си