Japan Display Inc. е съвместна компания между Sony, Toshiba и Нitachi, чиято дейност е фокусирана изцяло към разработването на ново поколение дисплеи с малки и средни размери. Панелите на този бранд са базирани на иновативната технология Low-Temperature Poly-Silicon(LTPS) и се отличават с редица предимства. По този начин те предлагат на потребителите уникално съчетание между висока резолюция и ниска консумация на енергия, предаде Neowin.

 

Сега от компанията официално обявиха, че са готови да стартират масовото производство на нови Wide Quad HD дисплеи с разделителна способност от 2560х1440 пиксела. Oще по-интересното е, че те ще осигуряват безпрецедентната за сектора плътност от 538ppi, а дебелината им е само 1,3 милиметра. Въпросните дисплеи гарантират зрителни ъгли от 160 градуса и съотношение на контраста от 1000:1 твърдят още официалните данни на Japan Display.

 

Компанията започва масовото им производство през април и също така планира да представи още няколко нови WQHD продукта до края на годината. Интересното е, че досега Japan Display често си партнира с Apple в доставянето на дисплеи за новите и устройства. Ще е любопитно да видим дали именно технологичния гигант няма да е първия бранд, който използва новите 5,5-инчови дисплеи на Japan Display.