Apple най-накрая отговори по-подобаващ начин на водещите производители на смартфони с Android OS, като реализира премиерата на новите си смартфони от висок клас. Технологичният гигант се е постарал да включи множество подобрения, които да превърнат устройствата в най-добрите ѝ модели досега и така да отговорят на все по-нарастващите желания на потребителите към тях.

 

iPhone 6 и iPhone 6 Plus са едни от най-важните устройства изобщо в историята на компанията и е само въпрос на време да разберем дали могат да станат най-популярните смартфони на Apple досега. С оглед спецификациите имаме всички основания това да се случи, но тепърва ще следим как премиерата им на пазара ще се отрази на баланса на силите в него. Ето и кои са най-интересните функциина на iPhone 6.

 

1. Дисплей

Без никакво съмнение най-очевидната и забележима промяна в новите смартфони на компанията са техните дисплеи. На първо място трябва да отбележим, че това са едновременно най-големите и  най-тънките модели създавани от компанията досега. iPhone 6 ще предложи на потребителите си диагонал от 4,7 инча и новото поколение Retina дисплеи, като той вече поддържа HD разделителна способност от 1334х750 при плътност от 326ppi. Най-сериозните подобрения ни очакват в големия 5,5-инчов iPhone 6 Plus, който е първия смартфон на Apple, осигуряващ поддръжка за Full HD резолюция при 401ppi. Дебелината на двата модела е съответно 6,9 и 7,1 милиметра, което определено ще се хареса на бъдещите им собственици.

 

display_technology_xlarge_400

 

2. Процесор

По традиция Apple винаги залагат на нова по-бърза архитектура в следващото поколение на популярните си устройства iPhone. Сегашната премиера на компанията не прави изключение от тази стратегия, тъй като iPhone 6 и iPhone 6 Plus се захранват от новия A8 чип на компанията. Архитектурата е произведена с усъвършенствана 20-нанометрова технология и разполага с 2 млрд. отделни транзистора. Благодарение на този ключов компонент новите смартфони на технологичния гигант ще осигуряват 25% по-висока скорост за работа и 50% по-висока графична производителност от своите предшественици.

 

powerful_xlarge_400

 

3. Камера

Възможностите за фотография винаги са били основен акцент в смартфоните iPhone и последните представители на популярната гама са поредното доказателство за това. iPhone 6 и iPhone 6 Plus разполагат с 8-мегапикселови камери в задната част, които са допълнени от True Tone светкавици с f/2.2 обективи. Благодарение на тях потребителите могат да записват Full HD видео с 60 кадъра в секунда, като Slow Motion опциите позволяват да го правите дори с 120fps или 240fps, което е два пъти повече от възможностите на iPhone 5S. Устройствата също така имат и нови сензори отпред, които допускат над 80% повече светлина.

 

camera_left_large_400

 

4. Софтуер

Другото важно подобрение е, че смартфоните работят под управлението на новата мобилна платформа на компанията, а именно iOS 8. От компанията също така обявиха, че тя ще може да бъде изтеглена от потребителите с по-старите устройства на компанията от 17 септември. По този начин само след няколко дни ще можете да се докоснете до най-новите софтуерни иновации на технологичния гигант. Операционната система също така е оптимизирана специално, за да се възползва по най-добър начин от новия процесор на Apple и така да подобри изцяло изживяването на потребителите.

 

hero_large_400

 

5. Батерия

Едва ли има някакво съмнение, че това е най-важната характеристика на смартфоните ни и Apple са се погрижили да превърнат този компонент в работата на iPhone 6 и iPhone 6 Plus в едно от най-големите им оръжия. Според официалните данни на компанията те ще гарантират на бъдещите им собственици 11 и 12 часа за сърфиране в Wi-Fi мрежи, 10 и 12 при 4G свързаност и съответно 50 и 80 часа за постоянно слушане на музика, което е доста впечатляващо.

 

developers_large_400

 

6. Цена

Аpple планират да продават черна, сребърна и златна версия на iPhone 6, които ще струват $199, $299 и $399 за версиите с 16GB, 64GB и 128GB вградена памет при сключване на договор с мобилен оператор. В същото време тези стойности при по-големия iPhone 6 Plus са респективно $299, $399 и $499. Предварителните им поръчки стартират от 12 септември, а реалните доставки на пазара само седмица по-късно.