Intel вече отложиха премиерата на своите нови Broadwell процесори, като първите устройства с тях ще се появят в края на 2014г. Масовото навлизане на повече джаджи на големите компании с тях обаче се очаква през следващата година, а причината за това са проблеми с производствения процес. Технологичният гигант ще проведе традиционната си Intel Developer Forum (IDF) конференция през септември, където ще се докоснем до най-новите иновации, над които работи, съобщава Digitimes.

 

Компанията ще демонстрира възможностите на последното си поколение 14-нанометрови архитектури, които се разработват в специалната ѝ Fab 42 лаборатория в Аризона. Intel също така ще разкрият детайли и за новите процесори, които са базирани на 10-нанометрова технология по време на IDF. Teхнологичният гигант иска да стане част от производството на A9 процесорите на Apple в агресивен опит да разшири позициите си в пазара на смартфони и таблети.

 

Двете компании са в близки отношения и това може да има ключово влияние за бъдещото им сътрудничество. Официалната премиера на новите 14-нанометрови Core-M процесори ни очаква през декември, а само месец по-късно ще дебютират и дългоочакваните Broadwell чипове, които са създадени със същата технология. По всичко личи, че ни очакват много интересни събития около Intel в месеците до края на годината.