Intel няколко пъти отложиха премиерата на новото си поколение процесори Skylake, които все пак ще са достъпни за потребителите в следващите няколко седмици. Последните данни публикувани в интернет от DigitalTrends, че технологичният гигант ще реализира официално премиерата им по време на Gamescom събитието на 5 август. Малко след това ще видим и първите устройства на големите компании с дългоочакваните чипове на Intel.

 

Две от най-интересните архитектури от  Intel Skylake платформата са новите Core i7-6700K и Core i5-6600K чиповете и ще включват поддръжка за DDR4-2133 и DDR3L 1600 памет. Първият от тях работи на 4GHz, но тази скорост може да се увеличи с технологията Turbo Boost до 4.2GHz и също така има 8МВ L3 Cache, както и четири ядра. В същото време Core i5-6600K отново е четириядрен чип, но работната честота е 3.5GHz, като и двата процесора консумират 95W енергия.

 

Eдна от основните идеи на Intel с новата архитектура е тя да допринесе за пълното премахване на кабелите от мобилните ни устройства. Въпреки, че още не сме станали свидетели на първия модел със Skylake процесор от компанията вече работят над наследниците на тези чипове. Кодовото им име е Kaby Lake като по план тяхната премиера ще се реализира през последното тримесечие на следващата година.

 

Вижте седем нови технологии, които ще видим в компютрите с Windows 10 OS