Ако се интересувате от възможността да изпробвате ново мобилно приложение на смартфона или таблета си едва ли името IKEA е първата асоциация, която бихте направили. Странно или или не шведския търговски гигант сега представи официално нова виртуална клавиатура за най-популярната мобилна платформа Android OS. Интерфейсът ѝ е лесен за използване, като заглавието предлага и разнообразна колекция от емотикони, с която да персонализирате съобщенията си, коментира Engadget.

 

Oт компанията също така споделиха, че новото мобилно приложение е създадено с идеята да допринесе за „по-добрите“ отношения с любимите ни хора. IKEA твърдят, че е абсолютно невъзможно някой да се почувства засегнат, ако му кажете да почисти вкъщи, като използвате мобилната ѝ клавиатура. Списъкът с емотикони на IKEA Emoticons неслучайно предлага символи свързани с домовете ни, които включват домашни любимци, храни и напитки, дивани, шкафове, легла и др. мебели.

 

Ако искате да се възползвате сами от възможностите на новата клавиатура на шведската компания, можете да го инсталирате от този линк. Приложението е безплатно за изтегляне, като вашето мобилно устройства трябва да работи с Android 4.0 или по-висока версия на платформата. Решението на IKEA да представи подобно приложение е доста интересно и е само въпрос на време да видим дали любителите на марката ще проявят интерес към него.