NVIDIA продължава да изпитва проблеми в опитите и да се конкурира успешно в пазара на мобилни устройства с популярните архитектури на компании като Qualcomm и MediaTek. Taйванският бранд вече разкри плановете си да навлезе в пазара на умни автомобили със своите популярни Tegra процесори. Honda сега официално се превърнаха в 19-я производител в индустрията, който използва тези чипове в новата си инфотейнмънт система, която се казва Connect, предадe SlashGear.

 

В същото време, обаче тя за първи път използва платформата Android OS в комбинация с Tegra архитектура на NVIDIA. Още по-интересното е, че в случая не става въпрос за платформата Android Auto, с която Google се надяват да се превърнат в доминиращ фактор в този сегмент. Honda Connect е система, която е базирана на Android 4.0.4 OS и е допълнена от 7-инчов капацитивен сензорен дисплей в централното табло на автомобилите на компанията.

 

Платформата включва функции като сателитна навигация, собствен магазин за приложения Honda App Center и също така възпроизвежда кадрите от камерата във външната част на моделите. Новата инфотейнмънт система ще бъде част от 2015 Honda Civic, Civic Tourer и CR-V, които ще дебютират на европейския пазар в началото на следващата година. В заключение ще отбележим, че нейната публична премиера ще се реализира на изложението 2014 Paris Auto Show.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: