Corning e името на компанията, която разработва защитните стъкла Gorilla Glass, които днес се използват масово в смартфоните, таблетите и дори в някои от лаптопите на пазара. Благодарение на тези предпазни покрития получаваме допълнително ниво на защита на дисплеите на джаджите ни при евентуален удар, одраскване или случайно изпускане. Corning сега представиха официално следващото четвърто поколение на Gorilla Glass, което е най-здравото ѝ стъкло досега, предаде Pocket-Lint.

 

Новото предпазно покритие на компанията осигурява много по-добра протекция от своя предшественик и може да издържи 80% изпускания от височина един метър. Другото ключово предимство на Gorilla Glass 4 е, че то е поне два пъти по-здраво от всички свои конкуренти в индустрията. Защитното стъкло е с дебелина от 0.4 милиметра, което е с 0.3 милиметра по-ниска стойност от тази на Gorilla Glass 3.

 

Така успоредно със здравината си можем да очакваме навлизането на ново поколение мобилни джаджи с много по-тънки размери. Corning също така споделиха, че в момента Gorilla Glass се използва от приблизително 3 млрд. мобилни устройства в глобален мащаб. Ще е много интересно да проследим кое ще е първото мобилно устройство на пазара, което ще се възползва от четвъртото поколение на популярното защитно стъкло.