Google Street View е услуга, която ни позволява да се забавляваме на всевъзможни и екзотични локации по цял свят като разглеждаме панорамните 360-градусови снимки на компанията. Еl Capitan е уникална местност в САЩ, която подлага на сериозно изпитание възможностите на алпинистите, които се опитват да изкачат внушителната скала. Сега от Google си партнираха с някои от най-легендарните катерачи в страната, сред които Лин Хил, Алекс Хонолд и Toми Калдуел, за да направят серия от изображения на този любопитен регион. Съвместният им проект е уникален, тъй като това са първите вертикални снимки в популярната услуга на Google, предаде TheNextWeb.

 

Не бива да забравяме и още един факт, а именно, че новата декстоп операционна система на Apple се казва El Capitan и е кръстена именно на тази култова скала. От своя страна тя се извисява застрашително на височина от почти един километър и новите снимки в Street View са единствения начин за мнозина от нас да ѝ се насладят по най-добър начин. Феноменалните кадри позволяват да се изкачите до върха ѝ, a също да видите къде са разположени местата, на които почиват алпинистите, които опитват да я покорят.

 

Аналогията между Google и новата операционна система на Apple е доста интересна, но тези кадри са поредното доказателство за невероятните възможностите на StreetView. Фактът, че това са първите 360-градусови вертикални изображения в услугата е сигурна гаранция, че скоро ще станем свидетели на още подобни снимки в нея. Можем само да се надяваме да разберем повече детайли за новите проекти, над които Google работи, за да подобри нейните възможности.