Гласовата услуга Google Now е една от най-отличителните и атрактивни функционалности на устройствата с Android. В момента тя е в състояние да ни показва информация от някои от най-популярните приложения, които използваме и това е доста полезен и лесен начин бързо да разбираме нещата, които ни интересуват. Google, обаче нямат намерение да спират дотук и възнамеряват да разширят значително обхвата на тази функционалност, предаде Engadget.

 

Oт компанията вече работят на нов инструмент, който да позволи на разработчиците да интегрират към нея всички мобилни приложения. По този начин Google Now ще може да ни показва съдържанието от всяко едно заглавие, с което работим на своя смартфон или таблет с Android. Потребителите също така ще виждат интерактивни карти със съдържание на своя начален екран, които са базирани на личните им предпочитания и са свързани с това кои заглавия използват най-често на джаджите си.

 

По този начин Google се надяват да превърнат своята полезна услуга в един портал, който да ни предоставя достъп до всички новини и мултимедийно съдържание, от което се интересуваме. В момента инженерите на компанията вече разработват този софтуерен инструмент, но все още не знаем кога да очакваме неговата официалната премиера. При всички положения, обаче ни очакват много интересни събития около Google Now в следващите месеци.