Google Now и Apple Siri са функционални гласови услуги, които отличават смартфоните и таблетите на двете компании, които продължават да доминират мобилната индустрия. Анализатори от Piper Jaffray проведоха интересно изследване, с което да определят кой от двата персонални асистента е по-прецизен. Експериментът се състои в задаването на 800 въпроса свързани, с търговия, GPS навигация, информация от общ характер и др., предаде CNet.

 

Интересна подробност е, че половината от тях са отправени на открити, публични места, а другата част в затворени помещения. След като обработват резултатите от Piper Jaffray стигат до заключението, че Google Now дава 86% верни отговори на заявките, докато при Siri тази стойност е 84%. Гласовата услуга на Apple използва като източник на данни търсачката на Google само в едва 3% от случаите, което също е доста любопитно.

 

Анализаторите проведоха подобен тест в края на миналата година, като тогава Siri отчете резултат от 83%, а най-големия ѝ конкурент постигна 81%. Сегашната информация показва, че и двете компании постоянно подобряват възможностите на своите услуги и променят начина, по който те работят. Все пак трябва да обърнем внимание на факта, че в момента Google Now е по-прецизна услуга от Siri, въпреки минималната разлика в показателите им.