Google Chrome е бърз и удобен за използване браузър, който се използва от милиони потребители, заради многото му полезни функции и допълнителни плъгини, които ни предлага. Компанията постоянно търси начини да оптимизира неговата работа и сега разбираме детайли за най-новата опция, която е създадена, за да предпази личните данни на потребителите. Благодарение на нея всички ние ще разберем предварително, ако фалшив уеб сайт се опитва да ни накара да въведем своята парола, като се представя за легитимен Google логин, предаде TheNextWeb.

 

Oт своя страна новият полезен инструмент на компанията представлява допълнително разширение за браузъра Chrome, което се казва Password Alert. Ако го инсталирате ще разполагате с допълнително ниво на сигурност, тъй като то автоматично ще анализира за проблеми страниците, които искате да отворите и ще ви информира при наличието на такъв още преди заявката ви да бъде обработена от сървърите на Google. За да постигне този ефект Password Alert запазва кеширана версия на вашата парола, която използва всеки път, когато се логвате в даден уеб сайт.

 

В случай, че не му обърнете внимание самото разширение ще ви информира с нотификация в браузъра да отидете и да я смените, тъй като сте посетили страница, която може да изложи на риск вашата информация. По този начин Google се надява не само да гарантира сигурността ни, но също да ни научи, че е добре да използваме сложни комбинации от символи за достъп до различните онлайн услуги и уеб сайтове. Ако искате да изпробвате сами възможностите на разширението е добре да знаете, че то вече може да се изтегли безплатно от този линк.