Google вече работят над амбициозната идея да се превърнат в директен конкурент на мобилните оператори, като разработят собствена виртуална мрежа. Оказва се, че компанията е постигнала сериозен напредък в превръщането на този проект в реалност и според някои анализатори ще използват I/O конференцията си, за да го представят официално. Припомняме ви, че тя ще се проведе в края на май, но от The WallStreenJournal твърдят, че това ще се случи много по-рано, отколкото сме си представяли.

 

Според данните Google ще разкрият официално повече детайли за новата си мобилна услуга, която се разработва с кодовото име Project Fi до броени часове. Едно от най-големите ѝ предимства ще е свързано с факта, че компанията няма намерение да продава абонаментни планове на своите потребители. Вместо това Google ще ги таксуват единствено за реалния трафик на интернет, който са изразходвали, с което се надяват да привлекат вниманието ни.

 

Технологичният гигант също така ще ни позволи да използваме услугите и на други мобилни оператори на устройствата си, в случай, че те предлагат по-добър обхват. Трябва да отбележим, че първоначално ще се проведат тестове с ограничен кръг хора, преди мобилната услуга на компанията да е достъпна за повече потребители. По всичко личи, че много скоро  ще разберем повече детайли за този интересен проект на Google.