Най-популярната търсачка в интернет всеки ден ни спестява време, като ни позволява лесно да откриваме съдържанието, което ни интересува. Хрумвало ли ви е някога идеята да искате да изтеглите свободно цялата история на сърфирането ви в Google? Ако отговора на този въпрос е положителен то е добре да знаете, че това вече е възможно благодарение на нов инструмент на компанията, съобщава CNet.

 

Компанията разработва тази функция вече няколко месеца и се очаква „скоро“ да е на разположение за всички потребители, които всеки ден използват търсачката. Досега имаше неофициални начини, по който да изтеглите цялата история на браузване, но това е опция, която е разработена именно от инженерите на Google. След като функцията е достъпна за вас ще видите нов бутон Download в горния десен ъгъл в History менюто на вашия браузър.

 

След като въведете данните за вашия Google акаунт ще можете да дръпнете историята си в ZIP файл, който ще се запази автоматично в услугата Google Drive. По този начин ще разполагате с възможността да изтеглите и разглеждате информация на всяко мобилно устройство. Предстои да видим колко време ще отнеме време на компанията да интегрира тази полезна функция към профилите на всичките си потребители.