Google вече работят над нова услуга, която ще изправи компанията в директна конкуренция с набиращото популярност приложение Uber. Благодарение на него потребителите могат да повикват частни автомобили, които да ги превозват до локацията, която искат, като следят през цялото време движението им от своите смартфони. Данните за тези планове на Google бяха публикувани от Bloomberg и разкриват, че интернет гиганта вече е започнал да работи над собствено приложение, което предлага сходна функционалност с Uber, предаде TheVerge.

 

Служителите на компанията вече провеждат усилени тестове с него, като този проект се разработва отделно от самоуправляващите автомобили на компанията. Още по-интересното е, че в момента Google е един от най-големите инвеститори в Uber, но скоро ще се превърне в компания, която ще се конкурира директно с нейната услуга. Припомняме ви също, че отношенията между тях се влошиха преди няколко седмици, когато технологичния гигант предостави на потребителите възможността да си поръчат превоз с услугата Google Now, като използват приложението Lyft.

 

Все още не знаем кога можем да очакваме официалната премиера на новото заглавие на компанията, но вероятно скоро ще разберем повече детайли за него. Uber едновременно се радва на голяма популярност сред потребителите, но предизвиква и много проблеми свързани с цената на услугата, системата на рейтинги на шофьорите и местното законодателство. Ще е любопитно да видим как Google планират да се справят с тези проблеми като представят официално новото си приложение.