Функционалността на смартфоните и таблетите има потенциала скоро да ги превърне в заместител на класическите ни портфейли, благодарение на все по-популярните услуги за мобилни плащания. Най-популярните компании вече предлагат подобни решения на своите клиенти и това е сфера, която тепърва ще се развива и ще изостри конкуренцията между тях. Последните данни на TheInformation са доста интересни и хвърлят светлина върху един нов продукт, над който инженерите на Google вече работят.

 

Интернет гигантът провежда усилени тестове с услуга, чието кодово име е “Plaso” и вече се използва от неговите служители. Любопитна подробност е, че тя ще позволи на всеки собственик на смартфон и таблет с Android да извършва плащания в магазини и други търговски обекти като единствено каже инициалите си на продавача. Google също така ще са в състояние да интегрират своя нов продукт към сегашните системи за плащане в магазините, което е другото предимство на „Plaso”.

 

Все пак цялата информация генерирана от услугата за потребителите ще се съхранява и обработва от сървърите на технологичния гигант. Според данните компанията разработва и допълнително мобилно приложение, което ще може да разпознава и свързва смартфоните и таблетите, които са инсталирали „Plaso“, чрез Bluetooth. При всички положения ще е доста интересно да проследим как за в бъдеще ще се развива този интересен проект на Google.