Google постепенно се превърнаха в доминиращ фактор в пазара на смартфони и таблети и вече представиха Android Wear в опит да направят същото и с набиращите популярност смарт часовници на пазара. Най-новият доклад на The Wall Street Journal разкрива, че компанията проявява все по-голям интерес към технологиите за добавена реалност. Именно заради това Google вече са формирали екип, който да постави началото на версия на Android, която е оптимизирана специално за VR шлемове и устройства, предаде Gizmodo.

 

Припомняме ви, че Samsung, Sony и LG  вече представиха собствени продукти в тази сфера, които да се конкурират с успешно с компанията Oculus Rift, която вече е притежавана от Facebook.  Желанието на Google е нейната нова операционна система да се превърне в най-атрактивния избор за всички производители, които експериментират с разработването на шлемове с добавена реалност. Най-големият конкурент на компанията в тази ниша несъмнено ще бъде Oculus Rift, но също и Samsung, които използват собствен софтуер в Gear VR.

 

Другата интересна подробност е, че това ще е петата версия на платформата на Google досега, след Аndroid OS, Android TV, Android Auto и Android Wear. Интернет гигантът все още не е коментирал официално плановете си да се превърне в ключов фактор в разработването на технологии за добавена реалност. Google ще проведат ежегодната си I/O конференция през май и именно там вероятно ще научим повече детайли за Android VR OS.