Google е една от най-големите технологични компании, която има силно влияние в почти всички сектори в индустрията. Оказва се, че интернет гигант планира скоро да навлезе в още една пазарна ниша, като представи официално ново мобилно приложения за комуникация, предаде Neowin. Въпросното заглавие се разработва от Google като директен конкурент на популярни предложения като WhatsApp, WeChat, Line и др.

 

Припомняме ви също, че компанията се опита да придобие WhatsApp като предложи за него сума от около $10 млрд. След това, обаче Facebook успяха да купят приложението на цена от внушителните $19 млрд., но ето, че Google не се отказват от този сегмент и скоро ще представят новото си заглавие. Заглавието все още се намира в начална фаза на разработване, а официалната му премиера ще се реализира вероятно през следващата година.

 

Данните разкриват, че за разлика от другите популярни онлайн услуги това приложение няма да изисква профил в Google. Конкурентът на WhatsApp, който компанията подготвя също така ще е безплатен за потребителите и ще бъде ключова част от новата бюджетна платформа Android One. Ще е интересно да проследим дали скоро няма да научим повече детайли за нвото приложение на Google.