Само преди няколко дни ви информирахме, че Google планират да придобият компанията Skybox Imaging за сума от $500 млн. Последните данни на SkyNews разкриват, че интернет гигантът вече води преговори с Virgin Galactic, която се ръководи от милиардера Ричард Брансън. Според тях представители на двете страни вече в продължение на няколко месеца обмислят възможността за бъдещо сътрудничество, коментира Engadget.

 

В момента разговорите се намират в напреднала фаза, а идеята на Google е да инвестира в Virgin Galactic и да придобие дял от самата компания. Технологичният гигант възнамерява да изразходва сума от порядъка на $30 млн. за тази цел, а също така се обсъжда идеята за създаване на съвместно дружество. Google се надява партньорството им да ускори реализирането на уникалния си проект, който предвижда изпращането на 180 сателита в орбитата около Земята.

 

Благодарение на тях компанията ще предоставя безжичен достъп за интернет в райони, където няма връзка към уеб мрежата. Анализаторите са на мнение, че общата финансова стойност на този иновативен проект ще достигне между $1 млрд. и $3 млрд. Достъпът до технологиите на Virgin Galactic изглежда е важен компонент от реализирането на тази концепция и ще е интересно да научим повече детайли за партньорството на двете компании.