Линковете и торентите с пиратско съдържание, които се разпространяват в интернет в момента са по-популярни от всякога. Ако имате някакво съмнение дали това е вярно, то последните данни от доклад на Google вероятно ще ви убедят в правотата на това твърдение. Причината е, че сега компанията за първи път в историята си получава над 1 млн. заявки за сваляне на определени сайтове от своята популярна търсачка, предаде TorrentFreak.

 

За сравнение само преди няколко години броя на тези молби достигаше нива от едва няколко дузини за цяла година. Данни, които по категоричен начин показват колко много се е увеличил техния брой в контекста на революцията, която предизвика в ежедневието ни интернет пространството. Трябва да отбележим също, че само за последната седмица Google е обработила 7,8 млн. заявки за подобни линкове онлайн.

 

Броят на докладваните URL адреси от различни потребители, организации и органи на реда в различните държави също така продължава да се увеличава. По този начин можем да очакваме много скоро тази цифра да се увеличи допълнително, а популярността на подобни линкове продължава да нараства с интензивни темпове в интернет. В заключение ще отбележим. че Google сега получават подобна молба на всеки 8 милисекунди, вместо една на шест дни през 2008г.