Популярната търсачка на Google oпределено е една от най-революционните услуги в историята на интернет и инструмент, без който много от нас не биха могли толкова бързо и лесно да откриват съдържанието, от което се интересуват. Компанията постоянно търси начини да ѝ позволи да отговаря ефективно на почти всички въпроси, които могат да ни хрумнат. Google сега добавиха полезна функция в своята търсачка, която всъщност представлява кредитен калкулатор, информира Маshable.

 

Благодарение на нея можем лесно да изчисляваме и разделяме плащанията на месечни вноски, калкулираме лихвени проценти при различни цени на недвижими имоти и др. Веднъж след като получите резултата от заявката ви може да изберете и множество допълнителни инструменти като например пълен срок на задължението, начална и крайна дата на погасяване и т.н. На този етап кредитният калкулатор е достъпен единствено на английски език и можете да започнете да работите с него като напишете „mortgage calculator” в търсачката на Google.

 

Крайният резултат от заявките ви се показват в две отделни таблици, от които виждате общата сума и лихвения процент, а в другата месечните суми, които трябва да внасяте. Google също така възнамеряват да продължат да подобряват възможностите на тази полезна функция с течение на времето. Ако все още не виждате калкулатора в търсачката ще трябва да се въоръжите с още малко търпение, тъй като компанията вече стартира разпространението ѝ в глобален мащаб.