Смарт очилата Google Glass са интересен продукт, който накара и много други компании да експериментират с разработването на подобни устройства. Fujitsu изглежда също проявяват интерес към тази пазарна ниша и сега демонстрираха възможностите на собствен прототип. Устройството бе показано на технологично шоу в Токио и се отличава с една много интересна функционалност, предаде PCWorld.

 

Причината е, че смарт очилата на компанията имат вграден лазер, който проектира изображения директно в ретината на очите ни, което определено е доста интересно решение. Иновация, която се превръща в заместител на поставянето на стандартни LCD дисплеи, както при другите подобни продукти от този тип. Очилата могат безжично да се свързват със смартфони и други мобилни устройства и да виждат съдържанието от тях директно пред очите си.

 

Самият лазер е разположен в лявата страна на рамката и възпроизвежда светлина през две стъкла, които от своя страна отразяват светлината директно в ретината на потребителите. Така не се налага да използвате допълнителни аксесоари, за да виждате и фокусирате изображенията с максимално висока разделителна способност. Fujitsu ще продължат да подобряват възможностите им и се надяват да стартират продажбите им на пазара през следващата година на цена от €1780.