Facebook вече разкриха плановете си да превърнат Messenger в мащабна платформа, а не просто в приложения за комуникация по време на F8 конференцията си. Сега компанията направи голяма стъпка в тази посока, като представи официално новия уеб клиент на популярното си заглавие. По този начин вече можете лесно да чатите и да се свързвате с приятелите си директно от своя браузър, като посетите Messenger.com., информира DigitalTrends.

 

Taка няма да е необходимо да влизате в oфициалната страница на Facebook, като в същото време се фокусирате изцяло върху комуникацията с любимите си хора. Уеб версията на Messenger има максимално изчистен интерфейс и предлага само функции за чат, без емисия новини, профилни снимки, статус ъпдейти и т.н. Все пак трябва да отбележим, че все още е е необходимо да използвате потребителското име и паролата си във Facebook, за да се логнете.

 

Уеб версията на Messenger е не само опит на компанията да я превърне в самостоятелна платформа, но и ще улесни потребителите, които разполагат с по-стари мобилни телефони или бюджетни смартфони. В същото време тя ни позволява много по-лесен начин да комуникираме с приятелите си от изчистения интерфейс на новата страница. Можем да сме сигурни, че тепърва ще ставаме свидетели на повече функционалности в уеб версията на Facebook Messenger.