Nokia вече дадоха индикации, че възнамеряват да продадат своята популярна навигационна платформа HERE Maps. Според данните компанията вече се е свързала с водещите технологични гиганти в индустрията, за да обсъдят реализирането на евентуална сделка. От TechCrunch сега ни информират, че Facebook са започнали да провеждате тестове с HERE  Maps, като целта им е да интегрират услугата към своите популярни продукти.

 

Социалната мрежа планира да използва алгоритмите на платформата, за да подобри възможностите на приложения като Messenger и Instagram. Oфициален говорител на Facebook потвърди, че компанията провежда усилени експерименти с техните Android версии. На този етап, обаче не разполагаме с конкретни детайли точно как ще изглеждат и функционират заглавията след интеграцията на HERE Maps към тях.

 

От своя страна тези данни са интересни, тъй като повдигат въпроса дали Facebook в крайна сметка няма да купят навигационната услуга на Nokia. Подобно решение ще позволи на компанията да се конкурира по-успешно с Google в мобилния сектор, където битката между тях е доста ожесточена. При всички положение ще е любопитно да проследим как ще се развива за в бъдеще този интересен проект на Facebook.