Facebook e най-популярната социална мрежа в интернет, но и една от най-влиятелните компании в технологичната индустрия. Нейните представители продължават да търсят начини как да разширят бизнеса на компанията и сега разбираме за един от новите и проекти. Оказва се, че Facebook вече работят върху предстояща услуга, която ще я изправи в директна конкуренция с PayPal, предаде TechSpot.

 

Данните за това бяха публикувани от Financial Times и разкриват, че компанията възнамерява така да привлече вниманието на милиони потребители на европейския континент. В момента от социалната мрежа очакват регулаторните органи да дадат одобрението си за предстоящата и услуга. Благодарение на нея ще можем да съхраняваме и използваме истински пари, за да извършваме покупки в интернет директно от своите Facebook акаунти.

 

Сред първите компании, които ще си сътрудниат със социалната мрежа в този интересен проект са Azimo, TransferWise и Moni Technologies. В момента не разполагаме с повече детайли за новата услуга на Facebook, но вероятно скоро ще разберем допълнителни подробности за възможностите и. PayPal е най-популярната и сигурна система за плащания и ще е интересно да види как социалната мрежа планира да се конкурира с нея.