Онлайн енциклопедията Wikipedia е един от най-популярните източници на информация в интернет сред потребителите. Страницата е доста полезна, но вероятно сте забелязали, че нейния интерфейс на уеб версията не се е променял през годините. Дизайнeрът Oуен Корнек обърна сериозно внимание на този проблем и създаде уникална, интерактивна визуализация на Wikipedia, съобщава Gizmodo.

 

Иновативният му проект представя онлайн енциклопедията като галактика, която е създадена от по-малки части, изобразяващи всяка една публикация в Wikipedia. По този начин можете да се наслаждавате на богатата колекция от съдържание в нея, както никога не сте си представяли досега. Идеята на Оуен Корнек е визуалната му карта да наподобява структурата на Космоса и съвкупностите от галактики, които го изграждат.

 

На този етап тя може да възпроизвежда над 100 хил. публикации, но скоро ще бъдат добавени още статии към нея. В горния ляв ъгъл е разположена лента за търсене,с която бързо да откривате съдържанието, което търсите, докато се забавлявате с интерактивната карта. Ако не искате да губите време и да започнете да сърфирате в нея можете да го направите от този линк.