Популярният автомобилен бранд Lamborghini намери доста атрактивен начин, за да отпразнува навършването на 50 години от създаването на компанията. Всъщност италианският производител представи уникалният концептуален модел Egoista, който изумява със своята визия. Футуристичният автомобил е създаден от дизайнера Уолтър Де Силва специално за празника на Lamborghini, информира gizmag.

 

Концепцията изразява стремежа на компанията да съчетава иновации с високи технологии, за да произвежда алтернативни и екстравагантни модели. Еgoista е създаден с идеята да се използва само от един човек, а интериора и корпуса са изградени изцяло от карбонови и алуминиеви материали. Дизайнерът му е вдъхновен от съвременните технологии, които се използват в самолетостроенето в създаването на уникалния футуристичен вид на концептуалния модел.

 

Под капака на Еgoista е поставен 5,2-литров V10 двигател, който осигурява максимална мощност от 500 конски сили. Допълнителни детайли за характеристиките му не бяха разкрити от компанията, тъй като тя фокусира вниманието ни изцяло върху дизайна на автомобила. Можем спокойно да кажем, че това е най-впечатляващият модел създаван от Lamborghini досега, чиито футуристичен вид по най-добър начин изразява философията на италианския бранд.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: