МcLaren официално публикуваха детайли за новия си суперавтомобил, който се казва 650S и се отличава с впечатляващи характеристики. Последният модел на компанията е по-бърз дори от култовия F1 и може да ускори от 0 до 200 км./ч. около 1 секунда по-бързо от своя предшественик. Максималната скорост достига до 333 км./ч., а футуристичния дизайн на автомобила се допълва от ултралек карбонов корпус, предаде DigitalTrends.

 

Трябва да отбележим също, че 650S е оборудван с 3,8-литров V8 турбодвигател, който осигурява мощност от 641 конски сили. Oт компанията уточниха, че ускорението от 0 до 100 км. се извършва за 3 секунди, като McLaren 650S може да достигне до 200 км./ч. за точно 8,4 секунди. Подобна мощност и представяне в момента можете да получите единствено от състезателните модели, увериха още създателите на уникалния автомобил.

 

Купето е луксозно и използва най-модерните технологии и предлага електрически волан, камера в задната част, подпомагаща паркирането, както и карбонови седалки. МcLaren планират да продават Coupe и Spider версии на 650S, но с оглед на невероятната скорост и дизайн цената едва ли ще е по възможностите на много потребители. Новият модел на компанията е поредното доказателство, че тя знае много добре как да създава впечатляващи модели, които освен с невероятната скорост имат и спиращ дъха дизайн.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: