След като в продължение на няколко месеца бе обект на множество спекулации сега от Mercedes Benz официално представиха новия AMG GT. Моделът е създаден, за да наследи популярния SLS AMG и ще е достъпен за любителите на автомобилите в две различни версии. Имената им са съответно AMG GT и AMG GT S като те впечатляват със своя уникален дизайн и солидни характеристики, предаде Geeky-Gadgets.

 

Oт компанията ги определиха като „спортни автомобили от ново поколение в най-чистата си форма“ и те се захранват от 4.0-литрови битурбо V8 двигатели. Mercedes AMG GT ще може да ускорява от 0 до 100 км./ч. за четири секунди и осигурява мощност от 462 конски сили. В същото време по-бързият модел AMG GT S може да го направи само за 3,8 секунди, като в този случай двигателя гарантира 510 к.с.

 

Максималната скорост в този случай е 310 км./ч., а при AMG GT тази стойност е 304 км./ч., като разхода на гориво е около 9,3 литра. Mercedes Benz планират да стартират продажбите на новите си автомобили на глобалния пазар през следващата година. Все още, обаче не разполагаме с детайли за цената, на която ще могат да бъдат купени AMG GT и AMG GT S.

 

В галерията долу можете да видите още изображения: