Мicrosoft залагат на интересна стратегия в мобилния сектор, тъй като в продължение на дълго време се въздържаха да представят версии на своите приложения като Office за другите конкурентни платформи. Популярният софтуер вече е достъпен за собствениците на смартфони и таблети с Android OS и iOS, които чакаха доста, за да могат да работят с него на джаджите си. Microsoft изглежда са променили своята стратегия и сега реализираха премиерата на нови мобилни MSN приложения за най-популярните мобилни платформи, предаде TheNextWeb.

 

Трябва да отбележи, че те обхващат много от популярните заглавия с този бранд като MSN News, Sports, Health & Fitness, Food & Drink и Money. Приложенията се отличават с изцяло променена визия и ще ни позволяват да синхронизираме информацията от тях между всичките устройства, които използваме. MSN Weather е достъпно за изтегляне за Android OS, като iOS версията му ще дебютира в следващите седмици, потвърдиха още от компанията.

 

Софтуерният гигант също така вече придобиха компанията HockeyApp, която предоставя виртуална среда, в която разработчиците от водещите платформи да тестват своите приложения. По всичко личи, че новите MSN приложение са поредното доказателство, че Microsoft ще обръщат все по-сериозно внимание на пазара на мобилни устройства. Ще е интересно да видим дали новата стратегия на компанията ще ѝ позволи да постигнеха успеха, който тя иска от нея.