Няма никакво съмнение, че НР е една от компаниите, на които дължим най-големите иновации в технологичния сектор в последните години. Компанията вече реализира премиерата на последното си поколение монитори с 4K и 5K резолюция, но допълни своето портфолио и с още няколко атрактивни устройства. Технологичният гигант представи официално новите си миниатюрни компютри, които се казват Pavilion Mini и Stream Mini, съобщава DigitalTrends.

 

Най-любопитната им характеристика е, че това са най-малките модели в този сегмент, които сме виждали от НР досега. Първият от тях се захранва от двуядрен Pentium 3558U процесор с работна честота от 1.7GHz, докато Stream Mini работи с 1.7GHz Celeron 2957U чип. Двете архитектури са от четвърто поколение на Intel, като Pavilion Mini разполага и с 4GB RAM, което е доста впечатляващо за подобен миниатюрен компютър и 500GB вградена памет.

 

В същото време Stream Mini предлага комбинация между 32GB SSD твърд диск и 200GB безплатно място в услугата OneDrive за мултимедийната ви колекция, които са достъпни за период от две години. Другите характеристики на компактните машини включват Windows 8.1 OS, поддръжка за Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, HDMI и USB 3.0 портове, а също четец за SD карти. В заключение ще отбележим, че устройствата ще се продават с допълнителна клавиатура и ще могат да работят едновременно с до два монитора или външни дисплея.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: