Duracell вероятно за много от нас е първата компания, която изниква в съзнанието, ако стане въпрос за издръжливи батерии, тъй като продуктите ѝ винаги са гарантирали дълго време за работа с любимите ни устройства. Разбира се нейните инженери следят отблизо съвременните технологични иновации, опитвайки се да ги използват, за да разширят влиянието си и в други пазарни ниши. Вече ви информирахме, че компанията работи над собствена облачна услуга, а сега разбираме за друг интересен модел, който  e много по-тясно свързан с традициите на Duracell, предаде AndroidPolice.

 

Oказва се, че компанията смята да се възползва от набиращите популярност технологии за безжично зареждане на мобилните ни устройства. Новият продукт с бранда Duracell се казва Wireless Charging Ring и представлява зарядно за смартфоните и таблетите на пазара. Интересното е, че компанията е разработила и допълнителен конектор, който се свързва с джаджите и им позволява да се зареждат безжично, дори ако те не включват подобна функционалност.

 

Иновативното устройство е оборудвано с microUSB и Lightning портове, което означава, че може да се свързва не само с Android OS, но и с iOS моделите на Apple. Безжичното зарядно на Duracell разполага и с LED диоди, като с тях индикира потребителите за това до каква степен са заредени техните батерии. Трябва да отбележим също, че компанията вече продава Wireless Charging Ring, като цената на която може да бъде купен е €50.